Jakten på en mördare : Ett reportage om spaningsgruppen som löste det omöjliga fallet pdf

 Jakten på en mördare : Ett reportage om spaningsgruppen som löste det omöjliga fallet pdf

Jakten på en mördare : Ett reportage om spaningsgruppen som löste det omöjliga fallet

  • Siffra: 564290596003008
  • Författare:
  • Språk: Sveriges
  • Utvärdering: 5.0/5 (Votes: 4932)
  • Paperback : 118 sidor
  • Tillgänglighet: En lager
  • Ladda ner format: PDF, EPUB, KINDLE, FB2, AUDIBLE, MOBI och andra.

Produktbeskrivning

Ett historiskt dokument över svenskt polisarbete

Per-Åke Åkesson är nyutnämnd kriminalchef i ett svenskt polisdistrikt som inte drabbats av ett spaningsmord på tio år. Då försvinner en 17-årig flicka från en gård ute på landet. Åkesson och hans utredare dras in i en våg av mord som huvudsakligen drabbar kvinnor. Samtidigt, i granndistriktet, har polisen misslyckats med att lösa mordet på tioåriga Helén Nilsson i Hörby.
Jakten på en mördare är en reportagebok om en av Sveriges skickligaste mordspanare under en viktig epok i svensk polishistoria. Boken påminner om en deckare, men här skildras svenskt polisarbete så som det ser ut i verkligheten. Hur fungerar polisens tipshantering och samarbetet över myndighetsgränserna? Hur löser polisen spaningsmord? Och vad händer när medborgarna känner att polisen sviker? Via Per-Åke Åkesson, polisen som löste Helénfallet, får vi uppleva en verklig mördarjakt inifrån.

"Ibland eller ofta överträffar verkligheten dikten, detta är den bästa 'kriminalroman' jag läst på evigheter. Det är som om 87:e polisdistriktet i Isola flyttat till nordöstra Skåne." Mats Olsson, Expressen"en tribut till de enskilda poliserna. Till de kriminalare som får upp vittringen och vägrar att släppa taget, till dem som faktiskt är jäkligt duktiga på att hitta banditerna och fånga dem." Dagens Nyheter"Barkman har ett språkligt driv som manar läsaren att sluka den grundligt researchade boken i en enda sittning." Expressen

Omslagsformgivare:Miroslav Sokcic

Relaterade böcker