Tronstriden : maktkampen i Industrivärden pdf ebook

 Tronstriden : maktkampen i Industrivärden pdf ebook

Tronstriden : maktkampen i Industrivärden

  • Siffra: 216328538284431
  • Författare:
  • Språk: Sveriges
  • Utvärdering: 4.7/5 (Votes: 3872)
  • Paperback : 164 sidor
  • Tillgänglighet: En lager
  • Ladda ner format: PDF, EPUB, KINDLE, FB2, AUDIBLE, MOBI och andra.

Produktbeskrivning

Våren 2015 skakades Sveriges näringsliv. Industrisektorns åldrande kung, Sverker Martin-Löf, tvingades lämna alla sina uppdrag i Handelsbankssfären efter månader av skriverier i pressen om privatjet och representationsjakter.
I samma veva föll även Martin-Löfs kronprinsar: SCA:s vd Jan Johansson och Industrivärdens vd Anders Nyrén. Men det ingen visste var att trions sorti föregicks av en brutal maktkamp i Handelsbankssfären - en kamp där både lögn och media blev vapen, och där förräderi och svek blev vardagsmat. Och där mycket av det som målades upp som sanning i själv verket var något helt annat.
Tronstriden tar er med bakom kulisserna i Handelsbankens palats, till jaktanläggningen Henvålen och till de hemliga möten som omgav ett av de största maktskiftena i svensk industrihistoria.
Priset i kampen var kontroll över svenska bolag värda hundratals miljarder kronor. Först nu kan det berättas vad som egentligen hände.

"Boken är utmärkt läsning för den som vill följa med i spelet bakom kulisserna."
Skaraborgs Allehanda

"Sverker Martin-Löf [...] blåste bort i stormen efter Svenska Dagbladets artiklar [...] Fredrik Lundberg [tog] ordförandeklubban i Industrivärden - i vad som liknande en maktkupp."
Dagens Nyheter

"medierna blev ett vapen för att vissa högt uppsatta skulle få sin vilja igenom"
Upsala Nya Tidning

JENS B NORDSTRÖM är ekonomireporter på TV4. Han har arbetat som stringer i New York och tidigare varit bosatt i Nederländerna, Frankrike och Storbritannien. Nordström har en examen i statskunskap från Uppsala universitet. På fritiden gillar han att lyssna på klassisk musik och att åka skidor. För sin förra bok Saabs sista strid (Lind & Co, 2014) vann han den prestigefyllda Guldspaden.

Relaterade böcker